fredag 9 juli 2010

På besök i Jordandalen

Vi är på dagstur i Jordandalen och vi åker genom ett kulligt, bergigt och gräsigt månlandskap med vår chaufför Ghassan. Vi passerar en vägspärr och flera skyltar med texten: ”Danger. Fire area, entrance forbidden”; delar av Jordandalen används av den israeliska militären som övningsområde. Vi åker långt in i dalen, svänger av från vägen och parkerar bredvid några tält.
Vi har kommit till beduinbyn Ain el-Hallwe, och en av männen i byn, Hamoud Zair Ahmadaouad, bjuder in oss på te i skuggan av tältduk.

I byn Ain al-Hellwe bor det omkring 45 familjer, och i området som Hamoud visar med en utsträckt arm, så långt vi kan se från vår plats i tältet, bor det 500 beduinfamiljer, berättar han.

Han förklarar att en minister från den palestinska myndigheten nyss varit på besök i byn. Han minns inte hans namn eller vilken ministerpost han har, men han vet att han lovat byn en ny vattentank. Kampen för vattnet i det torra landskapet, är daglig och krävande.

Beduinerna i Jordandalen har sina får och getter som viktigaste inkomstkälla och fram till för fem år sedan kunde de låta dem beta på utsträckta områden i dalen. För femton år byggdes en militärpost på kullen bredvid Ain el-Hallwe. Idag finns där en israelisk bosättning med rader av nybyggda hus.
– Bosättarna här är inte som andra. De är religiösa och våldsamma. Om jag låter mina getter beta längre bort än 500 meter från byn kommer de ner med vapen och hotar oss. De stjäl våra djur och vid upprepade tillfällen har vi haft besök av trettio, fyrtio bosättare som kommer med sina hundar för att ställa till med problem, säger Hamoud.
– Vi är rädda och vi lever med våra viktigaste saker förvarade i bilen. Om bosättarna kommer för att bränna ner byn får jag ta med min familj, lämna tälten och fly, säger han.
Han får inte ta sina får lägre bort än vägen som vi kom åkande på. Det gör att betesmarken inte räcker till för djuren, och beduinerna i Jordandalen blir allt fattigare.

Med oss i tältet sitter det en grupp barn som fyller på våra små glas med sött te, hämtar kuddar att sitta på och poserar framför våra kameror. De flesta av dem går inte i skolan. Bussresan fram och tillbaka till byn där skolan finns kostar tjugo shekel, fyrtio kronor, per barn; en summa inte många föräldrar här har råd med. En full vattentank kostar mellan tolv och trettiofem shekel, och det är inte svårt att förstå vad som måste prioriteras.

Ala Ahmad är Hamouds trettonåriga brorson och han är en av de barn i byn som går i skolan.
– När jag blir stor hoppas jag att jag kan läsa på universitetet, få ett jobb och flytta härifrån. Här är jag alltid rädd för vad bosättarna kan göra, säger han.

Hamoud Zair Ahmadaouad är orolig för beduinernas framtid i Jordandalen. Han berättar att israeliska soldater lämnade över ett brev för en vecka sen där det stod att byn måste lämna området där hans familj bott i generationer. Han vet inte vad som kommer att hända nu.

– Om ett, två eller tre år kanske vi inte finns kvar här. Men jag hoppas att Gud gör ett under. Och att bosättarna flyttar härifrån, säger han.

1 kommentar:

Bektesh Jehona Sjostrom sa...

Jag tycker om att läsa några trevliga artiklar på andra liknande bloggar som detta, att dela information över gloden är kraftfulla verktyg för att rädda vår värld. fin vacker blogg och all information på denna blogg är utbildande, inspiration och bra att läsa. För några dagar sedan läste jag om kärlek, äktenskap och relationer och hur man kan få det att fungera efter parets separering på en blogg, jag fick reda på hur man återställer trasiga äktenskapsförhållanden med kärlek spell magi för att återvända ex kärlekspartner, jag trodde aldrig riktigt på magiska kärleksstava skulle återställa min man så snabbt som möjligt, jag hade rädsla för tvivel och jag har också kontaktat kärlek spell caster online och även se på youtube kanaler hur man gör kärlek spell i mitt eget hus helt själv, jag har gjort ett par kärlekspolicy, men ingen fungerar kanske fick jag inte rätt. För bara några dagar sedan tittar jag på youtube-kanalen hur man fångar tillbaka ex love partner; (Https://www.youtube.com/watch?v=NTICYzyITLA)
 
Jag bevittnar samma omedelbara resultat efter att ha utfört kärleksstava på min ex man att återvända hem till mig och två barn som vi hade tillsammans, efter två dagar vi utför kärlek stavningsprocedur med ljus sticks ljus och andra material, jag började se positiva förändringar i min make , han började ringa mig på telefon och skicka textmeddelanden med ursäkt och han fixade ett datum för att träffas för middag i går kväll, det var därför jag tyckte att det var rätt att dela mitt vittnesbörd om hur jag fick min man att återvända hem efter 2 månader av separationen. det fungerar för mig och jag vet att det kommer att fungera för dig också. Jag är så glad över att ha min man hemma och mina barn är så glada som en familj.

Notera; Kärleksförtryck fungerar direkt för de människor som är allvarligt beslutna i hjärtat att återställa tillbaka ex och stärka kärleksförhållanden / äktenskap och familjens hem att återförenas som en.
Magic Love Spell-praxis är väldigt enkelt, enkelt och säkert utan någon bieffekt, det finns inga sidofara i kärleksstavning för att få tillbaka tidigare kärlekspartner hem, det är mycket bra för gifta par att leva lyckligt under en livstid. Kärlek stavning incantation bön är vad alla eller enskilda individer kan göra på egen hand respektive hemma, så att du kommer att bli guilded och ge instruktioner från varje steg för steg i kärlek stavningsprocedur .. Kanske har du gjort lite kärlek stavning lansering tidigare och du gjorde inte få några bra svar för att föra tillbaka din ex kärlek hemma, då är du väldigt tur att läsa den här artikeln online här, skicka snabbt meddelande till kontaktinformationen här ute för att kommunicera med stormästaren Oduduwa som hjälper dig och ger dig all moral och instruktioner som hjälper dig genom alla kärleksstämningsprocedurer med rätta innan några timmar du är klar, omedelbart börjar du se ett bra resultat, först kommer din ex-kärlekspartner att ringa dig på telefon för att be om ursäkt, och omedelbart berätta honom vad han ska göra , han kommer att lyda och svarar på vad du säger honom att göra, de följer, du har kommando över honom att börja komma hem. mer är möjliga genom att få brådskande lösning, hjälp och rådgivning genom förfarandet för kärlek stavning vänligen kontakta (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)